28 Juni 2016

Rekordbra säkerhet i Alfa Romeo Giulia enligt Euro NCAP

Nya Alfa Romeo Giulia fortsätter att briljera. Nu senast med bästa krockskyddet för vuxna som testinstitutet Euro NCAP någonsin testat - och självklart fem av fem stjärnor totalt.
En viktig utmärkelse som bekräftar Alfa Romeos arbete för att ge alla trafikanter en säker resa.

Stockholm, 2016-06-24 - Fem av fem stjärnor i totalbetyg och med 98 procents skydd i krockskyddet för vuxna tar Alfa Romeos nya sportsedan Giulia hem utmärkelsen som bilen med det bästa vuxenskyddet någonsin hos det europeiska testinstitutet Euro NCAP.
Ett mycket högt och bra betyg dels tack vare det breda utbudet av innovativa säkerhetssystem och dels tack vare den effektiva karossen och kupéstrukturen som både är lätt tack vare ultralätta material som kolfiber, aluminium och aluminiumkomposit samtidigt som den är vridstyv för ger maximal säkerhet.

Innovativa tekniker för högsta säkerhet och maximal körglädje
Nya Alfa Romeo Giulia är resultatet av en kompromisslös design och konstruktion som ska leda det legendariska varumärket in i en ny era och sätta en ny standard för hela segmentet. Enligt Alfa Romeos tradition har Giulia en rad innovativa tekniska lösningar utvecklade för att leverera förstklassiga köregenskaper och samtidigt ge maximal säkerhet. De mest sofistikerade systemen är dels det nya och unika bromssystemet Integrated Brake System (IBS) som både kortar bromssträckan (100 km/tim till 0 på 38 m för Giulia och 32 meter för Quadrifoglio) och ger en bättre körkänsla, den avancerade hjulupphängningen med exklusiv AlfaLink-teknik och den mest direkta styrningen i klassen. Tillsammans ger teknikerna en enastående körupplevelse och säkerhet på vägen för både enkel och intuitiv körning.

Nya Alfa Romeo Giulia är också utrustad med förstklassiga aktiva säkerhetssystem. I standardutrustningen ingår autobroms-systemet Autonomus Emergency Brake (AEB) med fotgängarskydd och Forward Collision Warning (FCW). Med en radarsensor och kamera monterad i vindrutan upptäcker systemen objekt framför bilen och kan såväl varna föraren som automatiskt nödbromsa för att undvika eller mildra en olycka. Tack vare fotgängarskyddet kan också AEB-systemet helt stanna bilen i hastigheter upp till 60 km/tim om så behövs. Dessutom ingår Lane Departure Warning (LWD) och döda vinkel-varnaren Blind Spot Monitoring (BSM), till vilket Rear Cross Path Detection finns som tillval.

Nya Alfa Romeo Giulia finns tillgänglig i Sverige för förbeställning och kostar från 305 000 kronor.

Är du journalist och önskar mer information? Kontakta:
Bjarne Petersen
PR- och informationschef
Mobiltelefon: +45 2927 8832
E-post: bjarne.petersen@fcagroup.com
www.alfaromeopress.se
Foto: http://www.alfaromeopress.com/gallery/detail/1560

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bifogade filer