02 December 2017

Marcus Ericsson bakom ratten för Alfa Romeo Sauber F1 Team

Alfa Romeo är tillbaka i Formel 1 för första gången på 30 år och tillsammans med team Sauber har Alfa Romeo ingått ett flerårigt partnerskapsavtal som omfattar strategiskt, kommersiellt och tekniskt samarbete. På lördagens presskonferens i Italien stod det klart att föraren för det nya Alfa Romeo Sauber F1 Team, blir Marcus Ericsson.

Stockholm, 2 december, 2017

Det prestigefulla italienska varumärket som ägs av Fiat Chrysler Automobiles (FCA) annonserade den 29 november ett flerårigt partnersamarbete med schweiziska Sauber F1 för medverkan i världsmästerskapet i Formel 1 med start 2018 och där Alfa Romeo är titelsponsor. Bilarna kommer att bära varumärkets distinkta färger, logotyp samt vara utrustade med Ferraris senaste motor.

Avtalet omfattar såväl strategiskt, kommersiellt och tekniskt samarbete inom alla utvecklingsområden inklusive tillgång till kunskap och expertis från Alfa Romeos tekniska personal. Partnerskapet kommer att skapa ytterligare möjligheter för båda parter i Formel 1 och för utvecklingen inom bilindustrin generellt.

Det officiella namnet för teamet kommer att vara Alfa Romeo Sauber F1 team.

- Avtalet är ett viktigt steg i utvecklingen av varumärket Alfa Romeo, som nu återvänder till
Formel 1 efter 30 år. Alfa Romeo sällar sig nu till raden av biltillverkare som deltar i tävlingen och bidrar till utveckling av sporten. Varumärket kommer få nytta av den tekniska och strategiska kunskap som Sauber F1-teamet besitter. Alfa Romeos ingenjörer och tekniker har redan bevisat vad de kan åstadkomma med de nyligen lanserade modellerna, Giulia och Stelvio, deras kunskap finns nu tillgänglig för Sauber F1 teamet. Jag hoppas att alla Alfa Romeo entusiaster där ute ser fram emot att vi nu återigen vill bidra till utvecklingen av den legendariska bilsporten, säger Sergio Marchionne, VD för FCA.
- Vi är glada att välkomna Alfa Romeo till Sauber F1 teamet. Alfa Romeo har en framgångsrik historia i Grand Prix och vi är såklart väldigt stolta över att detta internationellt erkända varumärke har valt oss som partner när de nu återvänder till motorsportens viktigaste tävling. Att jobba nära en biltillverkare är också en möjlighet för Saubergruppen att vidareutveckla sin teknik och ingenjörskonst. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att bidra till goda resultat för Alfa Romeo Sauber F1 teamet och ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Pascal Picci, ordförande för Sauber Holding AG.

När Alfa Romeo, en av pionjärerna inom F1, nu återvänder till sporten hoppas man kunna bidra avsevärt till tävlingens attraktionskraft och fortsatta utveckling. Alfa Romeo för med sig såväl teknisk kunskap som en stor och passionerad följarskara. Samtidigt innebär medverkan i tävlingen att teknisk kunskap kan överföras från motorsporten och sedan appliceras exempelvis inom trafiksäkerhet.

Alfa Romeo var den oomtvistade mästaren under mellankrigstidens Grand Prix (1925 dominerade GP Tipo 2 det första världsmästerskapet). Från 1950 till 1988 deltog Alfa Romeo i Formel 1 både som tillverkare och motorkonstruktör. Omedelbart efter debuten i Formel 1 vann Alfa Romeos första två förare Nino Farina och Juan Manuel Fanigo världsmästerskapen 1950 och 1951. Från 1961 till 1979 deltog Alfa Romeo som motortillverkare för flera F1 team. Efter comebacken som konstruktör 1979 uppnådde Alfa Romeo sitt bästa hittills bästa resultat när man 1983 tog sjätte platsen i konstruktörsmästerskapet. Efter mer än 30 års frånvaro från F1 tävlingarna återvänder varumärket nu med en tydlig ambition att göra avtryck.

Om Alfa Romeo och FCA
Alfa Romeo är ett historiskt varumärke inom FCA-koncernen. Sedan grundandet i Milano, Italien 1910 har Alfa Romeo utvecklat och designat några av bilhistorians mest stilsäkra och exklusiva bilar. Den traditionen lever än idag när Alfa Romeo fortsätter att ta en unik och innovativ position i utvecklingen av nya bilar. Alla Alfa Romeo kännetecknas av en samverkan mellan teknik och passion. Att bygga vidare på Alfa Romeos framgångsrika historia och maximera den globala attraktionskraften har varit en av FCA:s prioriteringar. Med en tydlig och väldefinierad strategi skriver Alfa Romeo ett nytt kapitel som innebär en unik möjlighet att förverkliga varumärkets fulla potential. Alfa Romeo är ett föredöme och en stor tillgång för FCA koncernen med sina resurser, talanger och teknisk specialistkompetens. Alfa Romeo vinner anhängare i en ny generation och återtar sin position som ett av världens mest åtråvärda premiummärken. Varumärket är en symbol för italiensk ingenjörskonst, design och kreativitet.

FCA designar, utvecklar, tillverkar och säljer fordon med tillhörande reservdelar, tillbehör och tjänster. Det finns 162 tillverkningsanläggningar och 87 FoU center runt om i världen. Produkterna säljs sedan genom återförsäljare och distributörer i fler än 150 länder.

I FCA-koncernen ingår förutom Alfa Romeo även: Abarth, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati och Mopar - varumärket för service och tillbehör. Gruppen hanterar också Comau (produktionssystem), Magneti Marelli (komponenter) och Teksid (järn och gjutgods). FCA är noterat på New York-börsen under "FCAU" och på Mercato Telematico Azionario under "FCA".


För mer information, kontakta vänligen:
Maria Johansson
Public Relations Manager
Mobil: 072-230 44 18
Epost: maria.johansson@fcagroup.com
www.alfaromeopress.com
www.fcagroup.com

Email: mediarelations@fcagroup.com
www.fcagroup.com

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök