11 skáb 2010

Italiensk Alfahona lyser upp svensk bilhöst.

Sverigepremiär: Medan vintermörkret sänker sig tungt över landet passar en italiensk glädjespridare på att rulla ut på de svenska vägarna. Med sin distinkta design, innovativa köregenskaper och höga säkerhet, väntas Alfa Romeo Giulietta bli en stark utmanare i mellanbilsklassen.

 Italiensk Alfahona lyser upp svensk bilhöst.


Sverigepremiär:

Medan vintermörkret sänker sig tungt över landet passar en italiensk glädjespridare på att rulla ut på de svenska vägarna. Med sin distinkta design, innovativa köregenskaper och höga säkerhet, väntas Alfa Romeo Giulietta bli en stark utmanare i mellanbilsklassen.

Alfa Romeo Giulietta är otvetydigt en av årets mest omskrivna bilnyheter. Den lilla självsäkra italienskan levererar på flera plan och är inte bara banbrytande vad gäller design och körglädje. Under sommaren har bilen tilldelats tunga internationella utmärkelser i både Euro NCAP, 5 stjärnor och högst totalpoäng hittills i klassen, och i tävlingen Årets Motor 2010* för 1.4 liters turbomotorn MultiAir.
– Det är något speciellt över Alfa Romeo som varumärke och vi vet att det redan finns ett stort intresse för bilen i Sverige. Giuliettan håller toppklass rakt igenom och med våra konkurrenskraftiga priser ser vi stor potential att kunna utmana på allvar i mellanklassen., säger Marcus Andréasson, Marknadsdirektör för Fiat Gruppen i Sverige och Danmark.

Alfa Romeo Giulietta kommer med fem olika turbomotorer – 3 bensin och 2 diesel. Priserna börjar vid 196 000 kronor för 1.4 TB Progression med 120 hk och fortsätter upp till 273 000 kronor för 1750 TBi QV med 235 hk. För den som föredrar Fiats bränslesnåla och miljövänliga MultiAir-system så är det 1.4 liters MultiAir Turbo med 170 hk som gäller. Den kostar 223 000 kr. Dieselmodellerna ligger på 226 000 kr för 1.6 JTDm Progression (miljöbil) med 105 hk och 268 000 kr för 2.0 JTDm Distinctive med 170 hk.

Samtliga modeller är fullmatade med standardutrustning och det unika DNA-styrsystemet ger föraren möjlighet att välja mellan tre olika körinställningar; Dynamic, Normal och All Weather. Väljer man Dynamic-inställningen (D), blir styrningen mer känslig, gasresponsen skarpare och turbomotorn får en extra boost med garanterat ökat underhållningsvärde som följd.

Fiat Gruppens nya återförsäljarnätverk växer i snabb takt och Alfa Romeo Giulietta kommer att finnas till försäljning över i stort sett hela landet redan under november. Helgen den 19-21 november hålls öppet hus hos flera stora återförsäljare.
Läs mer om Alfa Romeo Giulietta på www.alfaromeo.se. Bilder laddas ned från www.fiatpress.se.

Intresseanmälan för testkörning skickas till FGApressbilar@grayling.com

För ytterligare information vänligen kontakta:
Marcus Andréasson, Marketing Director, FGA Sweden,
telefon +46 702 99 71 30, e-post marcus.andreasson@fiat.com


*Årets motor 2010 korades i samband med EngineExpo i Stuttgart.



Om Fiat Group Automobiles

Fiat Group Automobiles utvecklar, tillverkar och marknadsför bilar, lastbilar, maskiner till lantbruk och industrin, samt komponenter och motorer. Fiat Group är den största industriella
koncernen i Italien med ca 190 000 anställda, och är en av grundarna av den
europeiska bilindustrin. De industriella och finansiella aktiviteterna utförs
via bolag i 50 länder och genom kommersiella relationer med kunder i över 190
länder. Läs mer om Fiat Gruppen och de olika varumärkena på www.fiatgroup.com, www.fiat.se och www.alfaromeo.se

.

Andra innehåll