29 September 2017

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio är världens snabbaste SUV efter rekordvarv på Nürburgring

Stelvio Quadrifoglio har slagit nytt hastighetsrekord på den legendariska racingbanan Nürburgring i Tyskland, med varvtiden 7 minuter och 51,7 sekunder. Det är den snabbast uppmätta tiden någonsin från en SUV i produktion. Rekordet är det andra i raden för Alfa Romeo, som sedan tidigare även har rekordet som snabbaste sedan (4D) med Giulia Quadrifoglio.

Stockholm, 29 september, 2017

Rekordvarvet, kördes av Alfa Romeos förare Fabio Franca, och klockade in på 7 minuter och 51,7 sekunder, vilket är hela 8 sekunder snabbare än det tidigare rekordet för en SUV. Varvet uppmättes på Nordschleife - "Nordslingan" - som är 20 832 meter lång.

Att Stelvio Quadrifoglio är den snabbaste suven runt Nürburgring är ingen slump. Modellen är den första från Alfa Romeo som använder fyrhjulsdriften Q4 i kombination med 2,9 liters V6 Twin Turbo-motorn med 510 hästkrafter. I Race-mode växlar den 8-stegade automatlådan på snabba 150 millisekunder - vilket givetvis också bidragit till rekordtiden.

Alfa Romeo och Fabio Franca har även sedan tidigare rekordet för snabbaste 4D runt Nürburgring. Då med Giulia Quadrifoglio, som körde varvet på 7 minuter och 32 sekunder.

Om Stelvio Quadrifoglio
Stelvio är Alfa Romeos första SUV och är redan välkänd för sina toppmoderna och innovativa motorer, moderna lättviktsmaterial, unika tekniska lösningar, perfekta viktfördelning (50/50) och därtill utmärkta förhållande mellan vikt och prestanda. Bilen har en segmentledande vridstyvhet, en för klassen exklusiv drivaxel i kolfiber samt en mycket direkt styrning - helt enkelt en perfekt kombination av italiensk passion, körglädje, gediget hantverk och innovation.

Hjärtat och själen i prestandafokuserade Stelvio är en direktinsprutad 2,9-liters 24-ventilers Twin-Turbo V6-motor i aluminium, som levererar 510 hästkrafter och 443 lb.-ft (A pound-foot). Stelvio Quadrifoglio uppnår mest hästkrafter per liter i sin klass.

Stelvio Quadrifoglio har flertalet avancerade tekniska funktioner som är unika för modellen exempelvis
Alfa DNA Pro (ställbar i fyra lägen), inkluderat Race-mode. Bilen har därtill en unik adaptiv fjädring samt avstängbara cylindrar för maximerad bränsleeffektivitet.


För mer information, kontakta vänligen:
Maria Johansson
Public Relations Manager
Mobil: 072-230 44 18
Epost: maria.johansson@fcagroup.com
www.alfaromeopress.com
www.fcagroup.com

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök