18 Januari 2018

ALFA ROMEO ÄR OFFICIELL PARTNER TILL ÅRETS MODEHÄNDELSE - FASHION WEEK STOCKHOLM

Alfa Romeo är officiell partner till Fashion Week som äger rum 21-23 januari i Stockholm. Partnerskapet blir startskottet för Alfa Romeos samarbete med Oscar Arrsjö, som kommer vara värd för Fashion Show Studio där intressanta ämnen diskuteras och personligheter inom mode och design blir intervjuade.

Stockholm, 18 januari, 2018

Fashion Week drar igång söndagen den 21 januari i Stockholm.
Modeeventet som ägt rum årligen sedan 2005 och som framgångsrikt etablerat sig som en av Norra Europas mest inflytelserika modehändelser. Två gånger per år ges designers och varumärken möjligheten att visa upp sina kommande kollektioner för modebranschen, influencers, press och inköpare från hela världen. Visningarna äger rum på olika platser i Stockholm men i anknytning till eventets hubb, Grand Hotel.

Sedan varumärket Alfa Romeo grundades 1910 så har det varit starkt förknippat med italiensk design, passion men också motorsport. Alfa Romeo bygger bilar som sticker ut ur mängden genom att alltid vara och se ut som en Alfa Romeo. Den välbekanta "Trilobe" är förmodligen den mest ikoniska fronten genom alla tider i bilvärlden. Även om stil och elegans alltid varit viktigt så har bilmodellernas ingenjörer och konstruktörer aldrig kompromissat med prestanda, teknik, aerodynamik, passion och inte minst köreufori.

Fashion Week Stockholm blir startskottet för Alfa Romeos samarbete med Oscar Arrsjö. Stilexperten som i över 10 års tid gett modetips till den moderna men klassiska mannen. Oscar är entreprenören som verkat som chefredaktör, författare men även modeexpert i radio, magasin och TV. Oscar kommer under Fashion Week att vara värd för Alfa Romeos "After show" där han intervjuar olika modeprofiler.

I övrigt kommer Alfa Romeo att synas med en utställning samt en arbetsyta på Grand Hotel, men också genom att gästerna kommer att erbjudas gratis skjuts.

- Vårt partnerskap med Fashion Week Stockholm ger oss möjligheten att visa upp Alfa Romeo för en design och modeintresserad målgrupp. Stilexperten Oscar Arrsjö kommer på ett spännande sätt att påvisa parallellerna mellan bildesign och form och färg inom modevärlden. Fashion Week studio gör det även möjligt för oss att profilera Alfa Romeo för dem som följer Fashion Week genom olika sociala kanaler, säger Simone Lazzarin, Brand Engagement Manager på Alfa Romeo.


Om Alfa Romeo och FCA
Alfa Romeo är ett historiskt varumärke inom FCA-koncernen. Sedan grundandet i Milano, Italien 1910 har Alfa Romeo utvecklat och designat några av bilhistorians mest stilsäkra och exklusiva bilar. Den traditionen lever än idag när Alfa Romeo fortsätter att ta en unik och innovativ position i utvecklingen av nya bilar. Alla Alfa Romeo kännetecknas av en samverkan mellan teknik och passion. Att bygga vidare på Alfa Romeos framgångsrika historia och maximera den globala attraktionskraften har varit en av FCA:s prioriteringar. Med en tydlig och väldefinierad strategi skriver Alfa Romeo ett nytt kapitel som innebär en unik möjlighet att förverkliga varumärkets fulla potential. Alfa Romeo är ett föredöme och en stor tillgång för FCA koncernen med sina resurser, talanger och teknisk specialistkompetens. Alfa Romeo vinner anhängare i en ny generation och återtar sin position som ett av världens mest åtråvärda premiummärken. Varumärket är en symbol för italiensk ingenjörskonst, design och kreativitet.

FCA designar, utvecklar, tillverkar och säljer fordon med tillhörande reservdelar, tillbehör och tjänster. Det finns 162 tillverkningsanläggningar och 87 FoU center runt om i världen. Produkterna säljs sedan genom återförsäljare och distributörer i fler än 150 länder.

I FCA-koncernen ingår förutom Alfa Romeo även: Abarth, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati och Mopar - varumärket för service och tillbehör. Gruppen hanterar också Comau (produktionssystem), Magneti Marelli (komponenter) och Teksid (järn och gjutgods). FCA är noterat på New York-börsen under "FCAU" och på Mercato Telematico Azionario under "FCA".


För mer information, kontakta vänligen:
Maria Johansson
Public Relations Manager
Mobil: 072-230 44 18
Epost: maria.johansson@fcagroup.com
www.alfaromeopress.com
www.fcagroup.com

Email: mediarelations@fcagroup.com
www.fcagroup.com

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök