02 golg 2014

Alfa Romeo på 2014 Paris Motor Show

• Global förhandsvisning av nya Giulietta Sprint, en hyllning till den ikoniska Giulietta Sprint från 1954, den första i en hel klass av fordon och en erkänd symbol för italiensk bilkultur. • Sprints karaktäristiska drag är dess sportiga look, kolfärgade interiörer, blank antracitfinish på utsidan och den helt nya 150 hk starka 1.4 MultiAir Turbo bensinmotorn. • Den andra nyheten är MiTo Junior, den nya sportiga versionen som påminner om en annan ikonisk Alfa Romeo: "baby" GT 1300 Junior från 1966- En riktig sportbil med egenskaper som matchar betydligt mera kraftfulla modeller.

 Alfa Romeo på 2014 Paris Motor Show
  • Global förhandsvisning av nya Giulietta Sprint, en hyllning till den ikoniska Giulietta Sprint från 1954, den första i en hel klass av fordon och en erkänd symbol för italiensk bilkultur. 
  • Sprints karaktäristiska drag är dess sportiga look, kolfärgade interiörer, blank antracitfinish på utsidan och den helt nya 150 hk starka 1.4 MultiAir Turbo bensinmotorn. 
  • Den andra nyheten är MiTo Junior, den nya sportiga versionen som påminner om en annan ikonisk Alfa Romeo: "baby" GT 1300 Junior från 1966- En riktig sportbil med egenskaper som matchar betydligt mera kraftfulla modeller. 
  • Paris bilsalong är också arena för att visa upp flerfaldigt prisade Alfa Romeo 4C, tillsammans med dess öppna syskon: 4C Spider i förhandsversion. 
  • Line-upen kompletteras av prestandaversionerna "Quadrifoglio Verde" av Giulietta och MiTo, som kännetecknas av den legendariska fyrklövern - en symbol som har suttit på Alfa Romeos mest kraftfulla bilar ända sedan 1923.


Alfa Romeo återvänder till Paris Motor Show med en iögonfallande monter som visar den sportiga själen i varumärket, skapad av Spider-modeller, högprestandaversioner och unika klassiker.

I över ett sekel har Alfa Romeos byggts för dem som vill ha bilar som är mera än ett transportmedel. Roliga och sportiga bilar för spännande vägar. Därför är montern i Paris utformad som en slingrande väg, det perfekta scenariot för att uppleva de känslor som bara Alfa Romeo kan erbjuda, tack vare sin smidighet, kraft och säkerhet.

För att bekräfta den röda tråden som alltid har sammanlänkat bilarna från förr till dem som för närvarande är i produktion har nya Giulietta Sprint sällskap av en Giulietta Sprint från 1954 i montern.


En närmare titt på nya Giulietta Sprint avslöjar unika detaljer som förstärker bilens sportiga look: från de kraftiga avgasrören till de nya, 5-håls Sprint 17 " aluminiumfälgarna, den sportiga bakre stötfångaren till den kolfärgade interiören och glansig antracitfinish exteriört. Dessutom sätena med nytt tyg, Alcantara och röda sömmar samt Sprint logo på nackstöden.

Nya Giulietta Sprint har den helt nya 150 hk, 1.4 MultiAir Turbo bensinmotorn, vilket ger bilen en toppfart på 210 km/t och tar den från 0 till 100 km/t på 8,2 sekunder, samtidigt som bränsleförbrukningen och utsläppen är låga: 5,6 l/100km och 129 g/km CO2 vid blandad körning. Den Giulietta Sprint som finns i montern i Paris har en Alfa Rosso-lackad kaross och är utrustad med den 150 hk, starka 2,0 JTDm Turbodieselmotorn.

Helt ny i Paris är även MiTo Junior, den instegsmodell som skall göra Alfa Romeos värld av fart, smidighet och körglädje tillgänglig för yngre köpare. Samma egenskaper som gjorde "baby" GT 1300 Junior 1966 till en unik, riktig sportbil.
Den MiTo Junior som kan beskådas i Paris är antracitgrå och utrustad med en 85 hk, 1,3 Turbodiesel JTDm motor. Den andra generationens Multijet motorer. 1,3 JTDm versionen ger 90 g/km CO2-utsläpp vid blandad körning.

Stjäl showen gör även en Alfa Romeo 4C Spider i exklusiv trelagers Glossy White kulör. Produktionen planeras starta i början av 2015.

Bredvid den står coupéversionen av Alfa Romeo 4C i trelagers Competizione Rosso kulör.

I Paris visas även "Quadrifoglio Verde" versionerna av Giulietta och MiTo. Båda är en hyllning till den legendariska historien om "Quadrifoglio Verde", den symbol som har identifierat Alfa Romeos prestandabilar sedan 1923: inte bara bilar för racerbanor runt om i världen, utan också speciella gatversioner.

 

Komplett pressrelease och bilder för Alfa Romeo på Parissalongen finns på engelska här: http://www.alfaromeopress.com/index.php?lng=2

Torbjörn Lundgren
PR Manager